Kan-dee

Jag är med och tävlar om en t-shirt av Kan-dee. Det kan du också göra på www.kandeedrawings.blogg.se

Ha en go helg!!

dilemma.

Har under en LÅNG tidsperiod (känns det som i alla fall, sen i våras) kämpat med att spara ut dom få stackars hårstråna jag har på huvvet (väldigt tunt alltså) och har nu lyckats få det till strax nedanför axlarna. Jättekul. Har typ håret alltid uppsatt i toffs eller i snedfläta som jag börjat med på sista tiden. Enda gången jag har nedsläppt är när jag går ut, vilket inte är ofta nu längre.
Så mitt lilla dilemma är om jag ska klippa av det, och då snackar vi Extreeeem kort.....(need a change)...eller låta det vara????????
Nu när jag gått ner så mycket känner jag för en förändring i håret men vågar jag verkligen klippa av det?
Inte så att jag inte haft korta frisyrer innan, och jag vet att det växer ut igen men tänk om jag ångrar mig? Tänk om jag inte passar i det? Tänk om det inte kan bli så långt igen som det är nu igen?

Jag har dessutom inpräntat i skallen att tjejer SKA ha långt hår. Bara tjocka eller medelålders har kort hår (min högst PERSONLIGA åsikt! Säger inte att det är så)

So...what to do? Snälla hjälp mig!!


....OR....




.....?????????

vätskebrist..?







H
ar känt mig väldigt mysko i kroppen hela dagen och yr.
Pappa va här på eftermiddagen för att hjälpa till och sätta ihop våran dubbelsäng (förlovningspresent) och jag vart jätteyr. Så jag började tänka efter och kom på att jag fått i mig på tok för lite vatten idag. Jag ska ju dricka mellan 3-5liter/dag men hade kanske druckit en ½ bara.......så nu baljar jag vatten för glatta livet!! Operation vätska som gäller ikväll alltså.


Och nu till alla er som säkerligen höjer på ögonbrynen och sitter som fågelholkar över mängden vatten jag ska dricka varje dag.
Ja, jag vet det är väldigt för mycket (jag jobbar inom vården så jag vet). Men grejen är den att när jag äter/dricker mina soppor får jag ingen vätska alls, förutom den som jag blandar mitt pulver med, alltså måste jag dricka detta. Dels för att man ska må så bra som möjligt och dels för att skölja ur kroppen på slaggprodukter och fett rent ut sagt.
När jag sen börjar äta mat igen ska jag dricka max 2 liter/dag eftersom man får vätska genom mat, grönsaker och frukt.

Så nu behöver ingen kommentera detta :)



rullar på.

ja allt rullar på här. Sopporna dricks, vatten dricks, absolut ingen fysisk aktivitet som jag lovat mig själv....men va fan jag går ju ner ändå, haha. Nu va ju tanken att börja forma kroppen och inte bli allt för slapp i huden.
Känner bara att det är så himla mycket annat runt mig just nu att det blir för mycket för mig att klämma in träning också. Shit jag låter lat men det är sant i alla fall.

Har ju bara möte 1 gång i månaden numera...jisses det är bara 2 kvar sen blir det inga fler :S
Så att vägningen blir ju inte av. Men har funderat på att gå dit bara för att väga mig.
Vad tror ni om det?

Nu ska jag äta och dricka te. Vi hörs en annan dag.

Ha det bäst!!

BTW
: Min allra käraste vän kommer på snabbvisit till helgen. Vi ska dricka lite vuxendricka och catch up allt som hänt sen vi sågs sist (över 3 månader sedan).
Antar att det kommer bli lite "flötande" som jag brukar säga..men det behövs lite fet mat i kroppen om man ska festa, sant sant. Dessutom är maten inte alls lika farligt som alkohol (som tyvärr gör att förbränningen stannar upp helt i 3 dagar, det gör ju inte mat). Men det kommer bli otroligt kul och mucho trevligt, va så säkra :). Kan nästan inte vänta!!

Vår nu...snälla?

Kom precis på innan idag att jag visst nog köpte en vårjacka på Gina Tricot förra året. Jag föll för den direkt. Så även fast inte plånboken va fetast då i januari och fast den inte riktigt passade så blev jag så förälskad att jag va tvungen att köpa den!! Skulle dessutom träffa min kille för första gången och ville vara snygg (nu var det ju vinter och vinter i stockholm är KALL så den fick stanna hemma i slutändan, höhö)

Hur som helst...jag gick aldrig ner det året så den kunde passa, och någonstans på vägen förträngde jag den nog just för att den inte passade.

MEEEEEEEN jag provade den nu ikväll. Och ja...:

 


 

Ja vad tycks?  (ursäkta bildkvalitén men det blev skak-funktion när jag tog bort blixten)

Helt plötsligt är jag inte så himla säker på att den är så snygg som jag tyckte då, i januari 2009.
Men det är en vårjacka, den passar äntligen, och då kan jag slänga min gamla vårjacka som nog gjorde sin sista säsong förra året.





På tal om allt annat. Vet någon varför mina tår emellanåt domnar av? Som att dom sover, fast jag inte suttit med benen i kors eller något sånt. Mycket mysko.





Annars går soppandet bra. Jag är hungrig men det går okej i alla fall.
Just nu dricker jag mitt blåbärste från IKEA. Mmmm. Det är gott :)



Ha det bäst allihop!!

Design hjälp....N å g o n ??

Behöver seriöst hjälp med att få en annan design på min blogg...om inte så i alla fall en header.

Någon som kan hjälpa mig eller vet någon som är duktig????

Tack

Magsjuka.

Allt började så bra med sopporna trots allt och jag som hade bokat gym-pass imorgon och allt.
MEN så är man pengasniken och jobbar helg på jobbet (eftersom ordinarie personal ligger hemma i magsjuka). Är jättenoga hela helgen med handtvätt, och sprit på dom HELA TIDEN. Kände ingenting sen och helgen gick bra.

Tills igår. Första dagen i skolan, upprop och information. Kände ingenting, men när jag kom hem till mamma och pappa för att vänta tills jag skulle hämta pappa på jobbet så kändes det mysko i magen. Ville inte ha kaffe (jag dricker ALLTID kaffe) men tänklte inte mer på det. Pappa fick köra hem för jag hade ont i magen....tog lite kaffe sen i alla fall hemma hos dom men inte många munnar, och inga cigg, för jag mådde illa.
 Satt en stund vid deras dator för att hjälpa dom med lite saker........sen fick jag rusa till toa!!

Jag antar att inte alla är lika vana vid sånt här som jag är (eftersom det ingår i mitt yrke) så jag ska lämna alla detaljer utanför, höhö, men jag hade hur som helst blivit smittad av magsjuka.
 Kröp hem en stund senare och har varit däckad i soffan sen dess. Börjar må lite bättre nu men inte helt okej.

Har inte ens kunnat tänka tanken på soppor idag så jag gick till affären innan och köpte nyponsoppa och skorpor. Jag vet inte med er men sånt åt jag alltid när jag va liten och sjuk :)


Ska försöka lägga mig och sova nu, måste nämligen till skolan imorgon och hämta kurslitteratur. Ligger redan efter på denna kursen nu när jag blev sjuk!! Tur att jag jobbar natt i helgen så kanske jag hinner jobba ikapp!!


Hoppas allt är bra med er??

Kram kram

Jao...då va de dax igen.

Åt ärtsoppa idag på jobbet. Ja. Jäklans onödigt så här i efterhand men jag ser på saken så här:

* Gick upp 05:45 och va hur hungrig som helst.
* Åt frukost på jobbet ca 09:15...alltså en soppa.
* Sen har jag 2 soppor kvar på hela dagen. Hade inte tagit med fler eftersom jag slutade redan 13:30, men om jag skulle tagit en vid 13 dära hade jag bara haft en jäkla fjuttig soppa kvar på hela dagen och jag VET att jag inte klarar det, nu är liksom klockan 22 och jag är fortfarande vaken. Så jag resonerade med mig själv helt enkelt att det får bli ärtsoppa till lunch, det är ju faktiskt nyttiga bra grejer ÄÄÄÄÄÄVEN fast jag vet att det liksom inte riktigt spelar någon roll för vad jag än stoppar i mig så kommer jag ju ur ketonfasen, som bara kommer dra ut på min hunger ännu längre.....dumma dumma ms.fattie. Trött jag blir.


Nej nu SKA jag sova. Godnatt igen!!

Huuuuuuuuungry

Sitter i soffan och tjurar som en 5-åring. Jag är hungrig! Och jag har en soppa kvar.
Som tur är (klappa mig själv på axeln), sov jag inget när jag kom hem från jobbet som jag brukar så att lägger jag mig nu skulle jag med största säkerhet somna och sova hela natten...men man kan ju inte vara för säker.

Så nej, jag är inte alls lika glad och peppad som igår men det här går ju upp och ner HELA tiden, det vet jag ju från förra omgången. Men det hjälper att få skriva här...känner nästan på en gång att mina batterier laddas och motivationen kommer tillbaka. Skönt :)

Ville bara säga det i alla fall. Tror jag tar min sista nu och går och slaggar sen.

Ha en bra natt aliihop. Vi hörs imorgon!

Späk!!

Jag vet inte om min barndom har färgat mig med en mamma som alltid bantade och såg mat som något fult och dåligt. Varpå min syster fick anorexia vid 12 års ålder, vilket fick alla runt om mig att ungefär göda mig så jag blev tjock men här sitter jag och njuter av att vara hungrig....känner för varje minut hur fettet flyter ur mig och nästan fräser bort. Skönt.

Nej jag är inte sjuk i huvvet...jag vill bara vara "klar" nu så jag kan börja på fasen som kallas Jämnfart/Lifetime, då det verkliga testet sätter igång. Ska bli mucho intressant. Men det är en bit kvar.

Sen vill jag också göra klart att både jag och min syster hade en lycklig uppväxt med dom bästa tänkbara föräldrarna men min mamma har alltid varit överviktig och för det så har hon också alltid jojo bantat (som majoriteten av svenska kvinnor), detta färgade av sig på min syster som började jämnföra sig med något äldre tjejer på skolan och någonstans där så växte hennes anorexia fram.



Har så klart inte sovit en blund inatt. Dels för att jag inte är trött och dels för att jag visste att jag skulle vara vaken hela natten, sen sova hela dagen. Jag jobbar tidigt imorgon och jag vägrar att vara vaken hela natten inatt för att sen inte sova innan jobbet, jag pallar inte det. Så jag tar en vaken-natt och vaken-dag nu istället.

Men jag har inte slappat på soffan inte. Nej jag har flyttat på möbler (Tyst som en mus!!), hittat fler ramar så jag håller på med en till tavla nu. Hittade andra tavlor som ska spikas upp så fort klockan tillåter.
Sen har jag även fortsatt på min receptpärm som jag håller på med. Skriver av alla recept som jag hittat på nätet, i böcker osv för jag tycker det blir mer personligt än att urklipp eller böcker och sånt (inte sagt att det är fel).
Det är liksom lika bra att passa på att få så mycket gjort som möjligt nu när jag verkar vara inne i en av mina mer produktiva perioder, en skapande period. Dessutom börjar skolan nästa vecka och då kommer jag inte ha någon tid över från allt plugg, tentaskrivande och uppslagningar i medicinska-termer-böcker m.m Men det ska bli kul....längtar efter att få lära mig mer och få mer "kött på benen" som vissa säger.


Nu tänkte jag gå ut i köket och kolla om grundfärgen torkat på min tavla. Vet precis vad motivet ska bli....frågan är bara om jag kommer kunna genomföra det. Vi får se. Det blir ett test for sure :))

Ha en bra dag alla mina läsare!!

Invägning #1 2010

Ni kommer inte tro era ögon.
Så här såg våg-lappen ut 15/12-09:

Vikt: 88,6kg
BMI: 31,8
FettMassa: 38,6kg
Fett%: 43,6%

Våg-lapp 12/1:

Vikt: 88,7kg
BMI: 31,8
FettMassa: 38,8kg
Fett%: 43,7%


Ja, som ni ser har jag alltså bara gått upp 0,1kg på ungefär 3 veckor då det ätits julmat, godis och kakor.
Jäkla bra jobbat tycker jag i alla fall!!


Har börjat med sopporna idag igen. Ehm, kommentarer...ja....det är jobbigt. Min första tanke imorses när jag vaknade var väl ungefär: "Neeeej, inte än! Bara en dag till". Jag är hungrig som fan men försöker döva det värsta med vatten och te (funkar toppen eftersom det är så hiskeligt kallt) men jag tänker typ bara på mat. Så kommer det vara dom närmsta dagarna framöver men det är bara att försöka ha saker att göra. På torsdag och fredag jobbar jag också dessutom så då går det lättare.

Det jag däremot börjar oroa mig mer och mer för nu är att jag börjar skolan på måndag (igen).
 Vad har mat med skolan att göra kanske ni tänker nu?
Alldeles riktigt svarar jag då.....men det jag oroar mig för är att dricka mina soppor.
Grejen är den att man måste dricka upp sin soppa inom 10 minuter efter att den blivit blandad med vatten för sen försvinner alla näringsämnen (och då kan jag lika gärna dricka vatten eller äta skit rent ut sagt), alltså måste jag shejka den på plats. Hade inte varit något problem om jag kunde vispa ihop den hemma och sen haft den klar i väskan men det går alltså Tyvärr inte.
Nu tycker ni säkert att jag är töntig men jag känner ingen på skolan (förutom en del som jag vet vilka de är men inte känner eller inte känner längre...hm...ni som känner mig vet precis vad jag menar!!) och jag är helt enkelt inte bekväm nog att sitta/stå inför alla att göra det. Vill inte att dom ska se att jag lider av min vikt. Försöker alltid vara stark utåt och ingen vet att jag inte tycker om det. Men sån är man väl antar jag?
Så detta är min stora grubblare för tillfället.
Men mamma kom med den klart bästa idén och det är att jag tar med mig shakeflaskan som vi fick som "present" när vi bev medlemmar. Sen får jag väl sitta på toaletten och göra det. Alternativt att jag köper dom färdiga flaskorna...men som student har man inte råd med den lyxen, vare sig jag vill eller inte.
Sen kanske folk kommer tro att jag har anorexia eller nåt. Dom ser mig gå ner i vikt men aldrig äta. Haha. Coolt!!



Nu ska jag vidare, måste göra mera te, fryyyyyyyser, kan knappt skriva för fingrarna är så kalla och stela....uppdaterar senare. Puss å kram :)

Me goes creative.

Har för länge sedan lagt ner drömmen på att bli att känd sångerska....även om jag ibland sjunger i duschen eller till musiken på spotify ;)

Men jag har andra fallenheter så att säga. Jag säger inte att jag är bra på det jag gör, för mig handlar det mer om att lugna ner mig. Lyssna lite på musik och få göra saker med min händer. Jag älskar det, oavsett hur resultatet sen blir.

Här är ett smakprov på dagens pyssel:

 
Det är en liten del av en tavla jag håller på att måla. Det är så tomt på mina väggar och gillar man inte konst, varför inte göra det själv?


 
Etiketter till kaffe och te-burkar :)
Hittade olika skrivstilar igår på www.dafonts.com
Urbra sida för er med en kreativ ådra. Man kan ladda ner text om man nu inte vill måla/skriva på fri hand som jag gjort.



 Vanligt kaffe

 Te

 Arabiskt kaffe. Försökte få till en arabisk touch på texten. Bra eller anus får ni avgöra.


har ingen bra kamera så bilderna blev inte bra och gör inte etiketterna rättvisa men ja...


Tänkte ha lite pysseltips här på sidan framöver...Vad tror ni om det? Like it or not?!


Ms.Fattie...

...har ätit väldigt gott denna julen. Varpå magen nu ser gravid ut igen, hahaha




Så nu ikväll vid datorn äter jag min sista måltid. Ingen bra blandning men det är te och popcorn, gillar båda grejerna men kanske inte ihop. Well, det får gå :)



Imorgon är det första mötet för 2010, det enda för januari. Ska även passa på att ställa mig på denna hemska sak:


 

Fast egentligen ska det bli lite kul att väga sig....för att se hur mycket det har blivit. Hm. Wish me luck! :)

Nej nu är det alltså färdig-gottat för min del. Det är gott att äta men man känner ju sig pluffsig på en gång, det har jag skrivit om innan.
Ska bli skönt att börja med sopporna imorgon. Har redan lagt fram dom + redskap. Mmmmm. Haha. Ska bli kul att se om jag är lika taggad imorgon när den ska drickas också, när allt man vill är att äta, eftersom jag har jobbat upp en hunger för att tugga nu under min lilla "semester".


Hur som helst så uppdaterar jag imorgon efter mötet om allt.
Nu ska jag fortsätta äta mina popcorn och dricka lite mera te för att få upp värmen. Det är hemskt kallt i min lägenhet (ändå bor jag högt upp). Fast om man ska vara lite psycho i huvudet så bränner man mer fett om kroppen får huttra lite ;)

Ha en bra kväll så hörs vi imorgon. Och tack för era kommentarer!!!!!

Sammanfattning 2009.

Jag kan väl inte vara sämre än alla andra, och i brist på annan sysselsättning på jobbet kommer här en lista över 2009. Enjoy!!

Årets låt: "Halo" med Beyoncé och "Stop this world" med Ne-yo (men den släpptes dock 2008)

Årets skiva: Utan tvekan "Rated R" med Rihanna. Den e grymm :)

Årets film: Glor så sällan på film men kanske, eh, nä jag lämnar den.

Årets förlust: Solklart mina -14,9kg men också min morfar ---> R.I.P

Årets vinst: Att jag fått mitt liv tillbaka när jag gick ner i vikt. Låter kanske töntigt men det är verkligen sant!

Årets klädesplagg: För mig personligen så är det alla mina gamla kläder jag nu får plats i :)

Årets bästa: Att jag träffade Baby <3 så klart OCH att jag bestämde mig för att gå ner i vikt.

Årets sämsta: Alla vänner man tappat bort under årets gång....märkligt.

Årets resa: Måste nog välja Stockholm i februari då jag träffade Baby för första gången :))))

Årets semester: Mini-semester till Öland i maj. Underbart.

Gjorde du något som du aldrig gjort förr? Förlovade mig.

Höll du några av dina nyårslöften? Jag ger faktiskt aldrig några längre då pressen från mig själv faktiskt blir liiite för stor då.

Blev någon av dina vänner föräldrar? Nej men gravida :)

Dog någon som stod dig nära? Ja, min morfar.

Vilka länder besökte du? Jag höll mig för ovanlighetens skull på hemmaplan 2009.

Något du saknat, som du vill ha 2010? Ja att Baby kommer hem NU...!! Inte roligt längre.

Vilket datum kommer du alltid minnas? 11:e februari :) <3

Största framgång? Ehm, min viktminskning får det nog bli igen.

Vilka låtar påminner om 2009? Samma svar som årets låt, lätt!

Årets misstag? Att jag hoppade av skolan, fast å andra sidan, nej.

Något som skulle gjort 2009 bättre? Nej. Det har varit det bästa året på oerhört länge för mig!!!!






Så jag ser fram emot att fortsätta med min blogg in i 2010 och hoppas ni vill fortsätta att följa mig här :)
Jag lovar att det kommer bli tätare uppdateringar både från dator och mobilen. Nu har jag dessutom inhandlat en ny, egen dator, så det kan inte bli annat än bra det här :)

Så följ mig och min fortsatta kamp på de sista 15 kilona, hehe.


Annars så önskar jag er ett riktigt gott nytt år och att 2010 för med sig allt det ni önskar!!

Puss å kram!!

Jul & Nyår.

Har helt glömt av bloggen nu när det varit jul och nyår. Har dessutom varit utan dator och internet.

Men julen har förflytit på som det gör alla år. Mys, julmusik, mat, julklappar ja ni fattar :)

Så här såg det ut dagen innan julafton:





Första jultallriken 2009. Kan inte i ord beskriva hur gott det va, hahahaha :)




Och sen lite glögg framför bingolotto :)



3 dagar med nattjobb väntar mig med start om ungefär 2 timmar så jag fortsätter att äta vanlig mat under helgen men när jag gått av så börjar jag igen med sopporna. Hur gott det än varit att äta mat så får det räcka nu. Är seg och orörlig, magen ser hög gravid ut osv.
Så nu får jag skärpa till mig och sätta igång....bara 15 kilo kvar :)



Ha en bra kväll. Nu ska jag hem och röja i mina föräldrars kylskåp. Hos mig finns bara mandlar att äta!

RSS 2.0