Kaffe

Åh jag vill ha meeeeeer.

Tror jag berättat tidigare att kaffe inte smakar speciellt gott längre, just för att jag Hatar kaffe utan mjölk och dels för att mina smaklökar ändras med sopporna smakar det....ah jag vet inte...hemskt!!
 MEN igår fick jag 3 flaskor med färdig chokladshake av min mamma (hon gillar dom inte). Jättegoda och smart när man inte orkar dra fram kallvatten, decilitermått och visp och allt som ingår i att förbereda en soppa. Hur som helst så va jag sååå sugen på något annat än te så jag satte på lite kaffe. Kom på att min coach på Xtravaganza tipsat om detta tidigare, alltså att hälla i lite av shaken i kaffet. Sagt och gjort. Och det va sååååååå gott. Skulle kunna ha druckit en hel termos. Men jag va ju tvungen att äta också så det blev bara en kopp med kaffet.
Men jag njöt.
Synd bara att de här färdiga flaskorna kostar så satans mycket (33:-/st), som inte ingår i sopp-priset utan det får man köpa utöver.
Men för att lyxa till det ibland kan man ju köpa några stycken...så får det nog bli :)


Ha en go torsdag...vi hörs senare!!

Jo det va så att...







Jag har något att erkänna.

Jag har fuskat.

På jobbet.

Idag.

Såg burken med årets första pepparkakor och kunde inte motstå.

Dom var vrålgoda.

Har aldrig ätit så goda pepparkakor.

Helt klart värt fusket.

Men det känns i magen nu vill jag lova, he he he.


Jag ska absolut inte försumma vad jag hitills har åstakommit, nej, jag mår alldeles för bra för att skita i det nu, och jag är så nära min drömkropp (känns det som i alla fall, haha)
Dom såg helt enkelt så goda ut att jag va tvungen att ta 1...2. Dom va så små.



Over and out!

Mmm ljuvliga teer!

0-19b3139c92750ea8b5a5eca9f1b39ecf.png

Mmm ljuvliga teer!


Mmm :)

Jag har jobbat idag. Det är bra dagar det. För då har jag annat att tänka på än mat. Haha. Ja men det är faktiskt sant. Och vattnet fullständigt bara rinner i mig för jag blir så törstig av att springa runt. Undrar om man kan fylla i arbete som rörelse/motion på mitt schema? Jag springer en del vill jag lova.
 Sen är det lite extra kul när man inte sett vissa på jobbet på ett tag och dom, eller en, kommer fram för att känna om magen är kvar :) Hehe, det va kul och otroligt peppande! Mer sånt tack!!

Har förövrigt haft en riktig skitvecka men känner att jag är tillbaks på rätt väg igen...

Nästa vecka är det dax för möte, mätning, vägning...ska bli kul.

Imorgon ska jag in till "klubben" och köpa mat, eller haha, soppor!

Ha det gott alla läsare :)

Hungrig....igen!

Jobbade natt igår. Orkade inte stanna uppe hela dagen som planerat då jag vill vända tillbaka dygnet till normal rytm. Somnade vid 10 och gick inte upp förrän cirkus 17:30 nu ikväll. Lycka till att somna liksom.

Är dessutom Hungrig som satan. Har bara 2 påsar kvar och om jag känner mig själv kommer det att bli ytterligare en lång, sömnlös natt att spendera i min ensamhet. Så hur gör djur?

Nej jag måste äta nu helt klart jag börjar snart skaka i hela kroppen. Fy.

See you.


Full i skratt

Ja jag blev full i skratt imorses när jag stod och borstade mina tänder. Kollade först på magen och den såg platt ut. Lyfte upp tröjan och ser till min förvåning hur hemskt mycket mindre den verkligen blivit på bara 3½ vecka. Haha. Så ja, jag blev lite full i skratt. Att det är så enkelt.

Godnatt på er lovers där ute :))

Serious talk och stora tankar!

Obs! Långt inlägg.


J
ag har länge gått och funderat över en sak. Ju mer jag tänker på det, desto mer fundersam och ganska arg blir jag över hela grejen faktiskt.
Det jag pratar om är den allmänna uppfattningen om vi som är tjocka här i Sverige (eller ah hela världen). Att vi på något sätt skulle få skylla oss själva för hur vi ser ut! Va?! Det är så långt ifrån sanningen det bara kan bli och jag tycker det fanimej är dax för folk att få upp ögonen för det här är en sjukdom, inget val man gör!
 Visst att jag ibland för nån sekund kan tänka likadant om jag ser en extremt fet människa men sen kommer jag på mig själv att 1. jag är i samma situation, 2. det är inget personen valt, 3. det är Extremt svår ond cirkel att bryta.

Jag har verkligen tappat räkningen på hur många gånger jag har börjat "banta" och leva sunt genom åren. Oftast funkar det ett tag eller i bästa fall någon månad men sedan faller man så lätt tillbaka i gamla vanor. Jag har varit tjock så länge jag kan minnas (började avvika från viktkurvan i 4-5 års ålder, även om jag va ett extremt aktivt barn) och jag kan inte varit mer är 10-11 när jag första gången va ledsen på riktigt för min vikt, andra barn retades osv och min familj sa att jag ska börja tänka på vad jag äter m.m Men hur lätt är det för ett barn? Det är hemskt att ett barn ska komma in i ett liv av bantning och ständiga tankar på vikt. Jag tror i och för sig att det är värre idag än när jag var barn. Men i alla fall.

Dit jag vill komma är att folk runt om i landet måste börja inse detta problemet...på allvar!
Jag vill faktiskt sträcka mig så långt och säga att övervikt/fetma är att jämnföra med vilket annat beroende som helst. Alkis, knarkare, sexmissbrukare, spelberoende.
 Det har ingenting med att feta gillar mat och sötsaker mer än andra, det är ett beroende, ett fruktansvärt destruktivt sätt att leva sitt liv. Maten tar över ens liv till slut. Och är inte det precis samma sak som gäller för en som har problem med alkohol eller knark? Jo.
Men hela tiden får man höra att tjockisar minsann får skylla sig själva, det är deras eget fel!
Och det är inte en alkoholists fel att de satt sig i en situation där de inte kan sluta dricka?
Den allmänna uppfattningen verkar vara att någon hällt i all sprit i munnen på folk till den grad att de inte klarar av det längre. Det är synd om dem. De får hjälp. En tjockis får skylla sig själv.


    
(Hittade denna bilden på nätet under roliga bilder. Den är inte rolig, det är ett tragiskt bildbevis på barnmisshandel)

Men svara då på en fråga. Om jag talar ur mitt egna liv. Hur kan det vara mitt fel att jag sen barnsben fått höra att jag behöver banta? Hur kan det vara mitt fel att jag från start fått en skev bild av mat och bantning från mina anhöriga? När man som barn är tjock behöver man mer hjälp än vilken annan vuxen som helst oavsett missbruk eller dålig situation. Förstå att fetma är en lång process som vilket annat beroende som helst, det är inget som händer över en dag. Och jag blir så ledsen och rent ut sagt frustrerad när jag vet att folk tycker att man får skylla sig själv. Fy fan.
För att inte tala om hur det skär i mitt hjärta när jag ser tjocka barn. För det första väcker det minnen i mig själv om hur jag hade det och dels gör det ont för att låta sitt barn vara tjock är som vilket annan misshandel som helst.
  Jag vill bara starkt poängtera att jag hade en glad och helt underbar uppväxt med väldigt kärleksfulla föräldrar och andra anhöriga, jag klandrar inte min mamma och pappa för hur mitt liv har artat sig viktmässigt. Snarare vill jag i så fall klandra sjukvården som inte sa något när jag började gå upp i vikt. Jag fick reda på detta först långt senare av en skolsyster, när jag sen kommer hem och berättar detta för mamma så får hon en stor överraskning för hon hade aldrig fått höra detta. Kanske är det roten till hur jag idag ser ut? Inte vet jag.

En av alla mina drömmar i livet är att få jobba som dietist för barn. Att hjälpa dem när det börjar och inte när det redan är försent. Jag om någon vet ju vad jag pratar om.

Jag vill bara dra en sista sak för att verkligen få er att förstå problemet.
Säg en nykter alkoholist till exempel....de flesta har det gått så långt för att om de ska förbli nyktra får de aldrig någonsin mer röra en endaste liten droppe. Man får som ärr i hjärnan av sånna här saker som gör att man Lätt kommer in i samma banor som innan (vetenskapligt bevisat minsann)
 Dit jag vill komma är att hur lätt är det att säga till en tjockis? När man blivit frisk (ja jag säger frisk för det är en sjukdom, ett beroende) få höra att ja nu får du aldrig mer äta......va?.....då dör jag ju!
Så ser ni vart jag vill komma? En alkoholist (nykter ja) får lära sig att leva Utan spriten men en tjockis får lära sig att leva Med maten....see the problem?!
Det är inte lätt med andra ord. Men jag är sååå tacksam att jag äntligen har hittat till Xtravaganza. De vet vad dem snackar om, de har själva varit där, där får jag den hjälp jag behöver för att bli frisk och smal, jag blir för första gången tagen på allvar!!


Så gott folk nu är det dax för alla er där ute att slå upp ögonen för det här är ett problem. Ingen får skylla sig själv! Lika lite som en alkis får skylla sig själv!


Hoppas jag i alla fall lyckats få någon där ute att tänka efter en extra gång.

Tack för mig.




                VS.             

Jag lever!

Jag lever och mår ok men jag har haft en väldigt jobbig vecka och jobbat natt hela helgen vilket har varit väldigt jobbigt matmässigt och också för att man har väääääääääääldigt mycket tid till att tänka. Fy. Har precis kommit hem från mötet, sitter och dricker té och kollar på "Desperate Housewifes".

Vägde mig inte idag på mötet för jag känner mig pluffsig som fan. Vill inte göra allt värre genom att väga mig och kanske upptäcka att jag står still eller rent av gått upp...det går bara inte.
Så jag återkommer senare.
Väger mig nästa vecka igen och då ska jag även mäta mig överallt för då har jag hållt på i en månad, tänkte att det är roligare att vänta och verkligen se resultat på måttbandet :))

Ska dessutom försöka komma ut på en lång skön promenad imorgon. Det har blivit något lidande nu med helgens nattjobb och jag känner av det på en gång för mitt diskbråck hälsar på och jag känner mig direkt som sagt pluffsig! Så promenad imorgon!


Tänkte passa på att tipsa om ett helt underbart té. Som ni kanske vet får jag fortfarande dricka kaffe men utan mjölken smakar det helt enkelt inte gott längre, jag dricker kanske 2 koppar/vecka istället för som innan 5-6 koppar/dag. Hur som helst så var jag på Ica efter mötet för att ladda upp mitt téförråd som börjar tryta när jag börjat dricka detta. Tänkte unna mig lite dyrare märke (lipton i all ära, speciellt deras jordgubbsté) och prova nåt nytt. Så jag hittade ett té från märket "Ahmad tea", med smaken körsbär/hibiskus/nypon (står cherry and rosehip på paketet). Det smakade heeeeelt underbart, mycket smak, lite syrligt, och dessutom var paketet och påsarna alldeles rosa, kan ju knappast bli bättre :)
Prova prova prova detta om ni gillar té!!

      




 

 

Tänkte göra något annorlunda och faktiskt lägga in en video idag.

Det är med Sarah Dawn Finer. Hon är otroligt duktig, har en av Sveriges bästa röster (om du frågar mig) och hon är helt klart underskattad av det svenska folket.

Låten passar fint för mig just nu dessutom. Så hurra för Sarah och njut!

Vi hörs en annan dag och tack för att du fortfarande vill läsa om min viktnedgång! :))



Promenad. Strax framme på jobbet.

2e87aee5afdd5a8c95066272cb2bf1aa.png

Promenad. Strax framme på jobbet. Då är det VATTEN som gäller, haha!


Tack!

Tack för kommentaren senaste dagarna! Har inte så mycket att uppdatera. Har röjt hemma hela dagen, energin flödar så att säga. Imorgon är det jobb som gäller, kväll. Ska ta mig en promenad till jobbet, räknar med att det kommer ta ungefär 1,20h. Ska bli väldigt skönt!! Ska dessutom få gå och köpa ett par nya joggingskor som jag ska ha när jag går, och senare när jag också joggar (känner mig för tjock fortfarande, är rädd om mitt hjärta, promenad räcker så länge) och det ska pappa betala. Han är så glad och stolt att det verkligen fungerar denna gången för mig :) Jag också!! Ha det gott folk. Puss och kram

Craving!

Jag är hungrig. Vrålhungrig. Det är inte godis, chips eller snabbmat jag vill ha (det hade varit mumma det också) utan det är det Här jag saknar just nu..

                                               

 

Grillad kycklingspett...grillspett med olika grönsaker....en stor god sallad med olja...potatissallad.........asså min högra arm av för detta!!


Jag tänkte att ni kanske ville veta det. Godnatt på er, jag ska sova nu och drömma söta drömmar om grillspett, hahahahahahaha ;)


Bye bye fattie!

Har varit på mitt veckomöte. GICK faktiskt dit i det sköna höstvädret och min mp3. Det är en promenad på strax under 1 timma (55 minuter för att vara exakt, jag tog tiden, haha). Innan mötet passade jag på att väga mig....vågen visade på 99kg :))))))))))) ÄNTLIGEN UNDER 100 IGEN....ni förstår inte hur Skönt detta är!

Denna veckan har jag alltså gått ner -2,8kg. Den totala viktnedgången är -4,5kg.

Jag känner verkligen att saker och ting börjar hända nu. Har satt som första mål att ha tappat 18kg fram till julafton i år. På xtravaganza så jobbar man en del med målbilder...och det är för att man ska lura sitt undermedvetna till Bra saker. Så när jag igår gjorde mitt kollage + skrev om min vikt så skrev jag det i presens, allt för att lura hjärnan och det undermedvetna, för till slut så tror man på det. Det undermedvetna vet inte om saker och ting har hänt eller inte (ex. du misstänker att din pojkvän är otrogen....går du tillräckligt länge med dom tankarna så tror du verkligen att han är det eller hur? Fast han kanske faktiskt inte är det...)



Det var allt för idag. Nu kör jag vidare så hörs vi en annan dag!


Te är sååå mkt bättre än kaffe. Mm

0ad1cef66fa29e0570dadc3e5cc0d557.png

Te är sååå mkt bättre än kaffe. Mm :)


Hungrig.

Hungrig, hungrig, hungrig!

Har ätit min sista soppa för dagen, för ungefär 2 timmar sen. Har sen suttit vid datorn och jag känner mig fortfarande inte särskilt trött, fast klockan snart är 00:30, men jag är desto mer hungrig.

Eftersom sopporna är slut för idag så det enda som återstår är att lägga sig och hoppas somna innan hungern helt och hållet tar överhanden...!

Godnatt.

Om igår va...

...skit är idag HEAVEN.
Jag har mått så bra och mår så bra idag!!

Startade dagen vid ungefär 11. Vaknade av mig själv vid den här tiden, vilket inte hände för 1 månads sen, och jag va Pigg! Gjorde mig en kopp té, morgoncigg, tabletterna och vatten. Fick sedan en stor lust att diska upp allt från i helgen och förra veckan (skit från pojkvän som jag inte orkat ta tag i innan), rensade sen i gamla papper som ska arkiveras, mera té och tog mig sen en varm och lång dusch.
 Mötte en av mina närmsta vänner vid 14:00 för att fika and catch up.....jag drack grönt té, värmde gott. Kompis åt sallad......ville sen ha en kaka men ville inte för min skull, jag blev sur, sen köpte hon sin kaka. Haha.
Efter denna trevliga fika så tog vi en liten promenad.

Gick hem till mor och far på eftermiddagen. Drack mera té och gjorde sen våran hemläxa tills imorgon som ni sett i ett tidigare inlägg. Jag ÄLSKAR att klippa och klistra och kladda med pennor so i was in heaven :) Så kul.

Kom hem vid 19:30 och drack lite chokladshake och massa vatten...det ÄR verkligen gott...mmmm!

Nu kollar jag på tv och pratade för en stund sen med min älskling......det här ÄR verkligen en toppendag!!!!!


Hörs imorgon efter veckomötet och vägning, mätning m.m :))))

Puss gott folk!

Haha. Ett enda stort EKO :)

0a0daaf91148cb8ff1fb66cd66740153.png

Haha. Ett enda stort EKO :)


Klipper och klistrar motivationsko

0-5402d4ce95ce5a17789845efd07faeb4.png

Klipper och klistrar motivationskollage, läxa denna veckan!


Fryser och mår skit...

...Idag har det varit en rejäl skitdag faktiskt. Känner att jag måste få skriva av mig lite. Vaknade satans tidigt idag för att svara i telefon och dels för att jag jobbade på morgonen. Jobbet gick som vanligt bra men var helt sjuukt törstig, kände mig som en gammal tant där tungan fastnar i munnen, haha. Vatten är faktiskt gott, har ni tänkt på det?

Spenderade sen min dag hos mina föräldrar. Grejen med mig är så att när jag väl ätit min första påse, så blir jag efter någon timma hungrig igen (så klart) och den hungern kan jag inte riktigt hantera, över huvudtaget ska tilläggas. Så därför försöker jag dra ut på min 1:a påse så länge jag kan, för jag är van att inte alltid äta direkt på morgonen, så den hungern klarar jag på ett fint sätt......slutade 10 i jobbet idag och baljade i mig te på förmiddagen - dels för att dämpa min hunger och för att värma mig för shit vad jag fryser idag. Vet inte om det är för min kost (när man fastar kan man ju lätt få frossa och/eller feber för er som vill veta), eller om det är för att graderna har sjunkt rätt mycket de senaste dagarna...??

Anyhow, sov en stund mellan 15-16 och när jag sen vaknade kände jag att jag inte pallade att vänta längre, och klockan hade ju hunnit bli väldigt mycket trots allt :) Så jag lånade en påse av min kära mor. Kyckling. Uäck. Värre får jag leta efter med lyckta kan jag säga (ja iofs. deras svampsoppa toppar nog den listan fett alltså!!). Men jag åt och blev mätt, eller mindre VRÅLHUNGRIG!

Nu här i kväll så satt jag och min mamma och glodde på matprogram. Fatta att det är inte mindre än 4 matprogram PÅ RAKEN, på tv4+ på söndagar :))))
Ni kanske inte tror jag är klok men på något sjukt sätt så hjälper det mig att få titta på mat. Kom på mig själv att sitta med öppen mun (tänk fågelholk) när Paolo Roberto hivade i sig Italiensk pizza. Mamma skrattade rätt gott åt mig, hahaha. Men fatta!! Kanske mer självspäkeri att glo på mat och inte få äta, mer än självspäkeriet jag håller på med, denna diet!

Så att jag har verkligen inte mått bra idag. Har också haft huvudvärk men det är för att jag druckit alldeles för lite vatten.
Kom hem nu vid 20 och tog min 2:a soppa....vanilj med kanel i + 1 liter vatten + 8 tabletter (äter 4 omega-3 tabletter/dag och 4 hår-hud-naglar tabletter/dag.....glömde ta imorses). Nu är jag förvånandsvärt otroligt mätt och belåten, huvudvärken börjar släppa men frossan är kvar. Funderar på att avrunda här och sen krypa ner i soffan med täcke och lite tända ljus :) Lyxa mig lite!




Jag vet att det här är en grej jag ska göra för mig själv, och det är det, tro mig. Men just nu kan jag villigt erkänna att det enda som håller mitt huvud över ytan och som får mig att orka fortsätta är för att jag lovat min pojkvän att jag ska ha fixat det här tills han kommer hem till Sverige igen. Lever just nu för kicken det kommer att bli att träffa honom för första gången igen och jag är smal!! (eller iaf smalare, vill inte vara nån spinkis btw)
Iiiiiiiiiih.....fatta va kul :) OCH för min egna skull såklart :)


 

Ha en go söndag. Jag hör av mig imorgon igen. Kram kram


Rullar på.

Jag vet inte riktigt vad jag ska uppdatera. Dagarna rullar på och det skiljer sig inte så hemskt mycket, mer än att jag kanske ena dagen äter chokladsoppa och andra vanilj med kanel....och hur kul är det att läsa liksom? haha.

Kan dock uppdatera att jag och pojkvän var på restaurang igår och GOOOOOOOOTT var det! Kött, klyftpotatis, och starka vitlöks-dippar + sallad. Men jag kommer INTE göra om det misstaget.
Eftersom man mer eller mindre går runt och är hungrig hela tiden (fast man klarar sig på sopporna + massa vatten) så kanske ni kan tänka er min reaktion när jag hade tallriken full med ljuvlig mat framför mig. Operation svulla!!!!! Jag tänkte inte, jag njöt men jag tänkte inte, så jag åt och åt och åt tills det mesta var borta på tallriken, förutom dip och viss sallad som jag avskyr (typ ruccolasallad....hur fan kan man äta det?!).
Blev ju såklart vrålmätt...så mätt att jag kände mig full, alltså onykter och allt bara snurrade och jag kunde inte riktigt fästa blicken. Usch det va hemskt!! Så även om jag idag har varit vääääääldigt hungrig igen (av någon konstig anledning blir man ju alltid det till slut, haha) så har jag hållt mig till mina soppor, choklad och vanilj idag, det har gått bra :) Jag har lärt mig min läxa!

Det är konstigt ändå att bara för att jag äter denna dieten just nu (8½ vecka kvar) så ser jag helt plötsligt människor ÖVERALLT som äter, bär på mat, beställer mat, tuggar och maler. Hahaha. Jobbigt. Tortyr. Ibland. Men jag antar att det är som med allt annat - köper man en hund, ser man hundar överallt. Köper man en speciell bil så kör helt plötsligt alla runt på just en sån....u get the picture! Det är bara att bita ihop, jag vet ju vad jag vill!

Hmmm.....tror att det är dax för sista soppan för dagen och sen ett telefonsamtal till min älskling som har åkt vidare till storstaden.

Trevlig helg gott folk och ha det riktigt gott!


Dag 9.

Hade tänkt att skriva in mina mått för denna veckan men mätandet gick inte så bra, det är inte helt lätt att göra det själv ska ni veta. Så på något konstigt sätt fick jag större mått nu än dagen innan jag startade och min kompis hjälpte mig att mäta. Vrickat eller hur? Så det jag gör är att vänta tills nästa vecka, då har det gått 2 veckor, så ber jag min mamma eller nåt att hjälpa mig igen.


Min älskade pojkvän ska åka iväg i några månader (ska hem och hälsa på familj + hjälpa till i familjefirman) så idag är våran sista hela dag ihop för han åker härifrån imorgon förmiddag. Så vi ska faktiskt gå ut och äta och sen gå på bio. Inte för att det kanske är det allra bästa beslutet med tanke på vad jag håller på med men jag ska försöka hitta något bra alternativ på restaurangen (för MAT saknar jag som fan, bara att få tugga liksom) och sen kommer det inte att vara några problem på bion, för mitt sockerbegär är borta....som sagt det är Mat jag saknar. Och det verkar vara något som alla i min grupp saknar mest, inte godis och andra onyttigheter som man kanske tror att en tjockis ska sakna som mest, så är faktiskt inte fallet. Eftersom, det har jag berättat innan, man tömmer sina glukosdepåer, så man får bort sitt sockerberoende i kroppen :)


Så hör ni inget mer från mig idag så vet ni att jag är på stan och äter mat, hahahahaha

I just died and come to heaven!! V

475e59e3813bd7ffdac0d3c89f2d69e5.png

I just died and come to heaven!! Vaniljsoppa, spetsade m lite kanel = äppelkaka! Sååå gott. People Im back!!


Har minskat 1,3kg! Är lite besvike

6ea8315b173f977e75a0264163062179.png

Har minskat 1,3kg! Är lite besviken gott folk men ska vända det till ngt bra istället :)!


Nu bär det av...

Om 40 minuter ska jag vara på plats för mitt veckomöte, vilket idag också innebär vägning....Håll tummarna!!

Vägning & mätning

Ja nu återstår det bara ca 3 timmar kvar tills jag ska väga mig efter 1 veckas kämpande med dessa jäkla soppor. Hoppas verkligen det har gett resultat, jag känner mig mindre iaf. Har jag ine gått ner något vet i fan om jag orkar fortsätta asså. Hade en riktigt jobbig kväll igår då jag fick kämpa rejält med alla monster och djävlar i hjärnan som sa att jag skulle äta mat och smörgåsar osv osv. Men jag klarade det, tack vare att jag har invägning idag.

Så som sagt...jag återkommer ikväll med antingen goda eller dåliga nyheter. Wish me luck!

Dagens motion.

35 minuter promenad från stan och hem.

30 minuter fotbollsparkande med en mycket glad pojkvän :)

Fy fabian!

Måste bara säga att kommentaren från "Fy fabian" JUST MADE MY DAY!! Tack! Att det krävs så lite :)))))))

Mat-dagen har varit sjukt jobbig idag...usch...vet inte om det kanske är för att jag drack alkohol i fredags på festen som gjorde att jag gick tillbaka i stegen eller inte men jobbigt har det varit. Men jag har klarat det (vilket är mycket dels för att det är vägning och mätning imorgon). Dessutom har jag fortfarande en soppa kvar, kan de bli bättre?

Har inte så mycket mer att tillägga...ska balja i min sista liter med vatten och mysa på soffan med min pojkvän! Måste bara säga att det känns otroligt skönt att veta att han älskar mig för den jag är, oavsett om jag väger över 100 eller 49kg. Fast han är otroligt glad att jag gör det här för mig för han har sett hur dåligt jag mått innan. Och vem tackar nej till en pigg och fräsch och normalbygd flickvän? Inte många skulle jag gissa....


Tjingeling för idag!!


Är på promenad!

0-7ae769a06e53b1cb6dedd9a3b24629e9.png

Är på promenad!


Kanelbullens dag!

Ja idag är det faktiskt kanelbullens dag. Mmmm gott det hade varit med varma bullar och iskall mjölk. Nån som håller med mig? Jag får fira det nästa år istället, hehe.

Dagarna bara flyger förbi, snart har jag hållt på i en vecka. Ska bli såååå kul att väga mig på tisdag, nervös!

Svar på kommentaren från Annika(du hade ingen länk)....Det var faktiskt inte så svårt som jag trodde att det skulle bli. Jag hade gjort vrålgoda tårtor med massa gott i eftersom jag själv inte får äta, haha, dom var uppskattade kan jag säga. Men nej jag va trots inte det sugen. Jag tog min chokladshake och blev mätt. Sen när man äter den här "maten" tömmer man sina glukosdepåer helt och hållet. Dvs man rensar ut allt socker och då också alla begär av att få i sig socker. Så därför gick det bra. Men jag hade en rejäl avtändning i torsdags.....fy det va jobbigt! Jag har levt i så många år med att äta massa socker, man blir beroende precis som av alkohol, ciggaretter eller knark faktiskt, tro det eller ej.


Har inte så mycket att tillägga för tillfället. Jag är hungrig. Har 2 påsar kvar idag så jag bör vänta i någon timma till innan jag tar min 2:a. Jag vill ju som jag sagt innan INTE gå och lägga mig hungrig...det är hemskt!!

Tjo på er så länge tills vi hörs igen!

För er som vill veta så är det så

0-366e6b7d11bb80e32f5e7db3ea0f2bd0.png

För er som vill veta så är det så här mina soppor ser ut. Choklad och grönsak är godast! Kram på er.


Fest och dag 5.

Hallå!


Festen igår var en fullständig succé måste jag säga. Hade så roligt och det var längesen alla vänner och släkt samlades på en gång. Höll mig till mina soppor hela dagen, det gick bra eftersom det skulle bakas, städas och göras iorfning för festen...så länge jag har något att sysselsätta mig med och baljar vatten (och nån kopp kaffe) så klarar jag mig faktiskt fint utan mat. Så när gästerna vräkte i sig tårtbit efter tårtbit satt jag med mitt höga glas chokladshake, och gott var det ska ni veta. Och sen den sköna känslan som sprider sig i kroppen att man faktiskt inte är hungrig längre. Man är ju aldrig mätt, långt ifrån men hungríg, nej!

Kvällen gick vidare och folk började dricka alkohol och chips m.m bars ut i storarummet. Jag höll mig bra länge men sen slank det ner en och annan öl måste jag erkänna. Rörde dock inget "snacksen" utan ölade och rökte mina ciggaretter.

Trots att jag blev lite onykter är jag inte direkt bakfull och då vet ni att suget efter fett inte är stort heller. Jag har hållt mig till mina soppor och det går bra. Pojkvän och kompis ville ha pizza så dom va faktiskt så snälla att dom åt på pizzerian, inte för att jag sa något utan för att dom ville underlätta för mig....Tack!


So the beat goes on så att säga....ska bli sjukt roligt att väga sig på tisdag nästa vecka. Har visserligen då bara varit igång en vecka men det känns som att jag smalnat av en aning, alltid en början i alla fall :)


Testar från mobilen bara...

61edfcfee0486cffd659df7ea6fe1449.png

Testar från mobilen bara...


Dagen har bara börjat...

Dag4: Jag är VRÅLHUNGRIG!!!!! Och dagen har bara börjat....fan....jag ska strax gå ut och äta min första påse för dagen (choklad för er som vill veta).

Sen hör till saken att vi ska ha fest här ikväll för min fästman som fyller år. Tårtor, chips, godis, dricka...........shit! Jag hoppas jag kan hålla mig nu när jag klarat några dagar. Hm.

Återkommer senare.

Första dagarna.

Jag ser att intresset helt klart är stort för min blogg, urkul! Tack för alla söta kommentarer och hoppas verkligen ni kommer fortsätta att läsa här. De första dagarna har bara helt enkelt varit väldigt tuffa att jag inte riktigt pallat med att blogga. Ska bli bättring på det och ska även sätta in min mobil-blogg så uppdateringarna kan bli fler....bare with me pls!

Dag1: Gick hur fint som helst efter min första påse med choklad-soppa/shake. Kände ingen större hunger och jag var fullständigt övertygad om att detta kommer gå galant.
 Framåt eftermiddagen tog jag min andra soppa (grönsaksoppa, varm)....mmmmmm den var urgod för er som vill veta men direkt mätt det blev jag verkligen inte.
Klockan 18:30 kvällen var det dax för mitt första gruppmöte. Vi var 5 stycken tjockisar som fick berätta om våra liv och vad som fört oss till Xtravaganza. Många skratt blev det då man verkligen känner igen sig. Det är inte för inte som vi alla sitter där, vi gör alla likadana fel om och om igen. Avslutade mötet med lite avslappning.
  Kom hem strax efter 20 och bokstavligt talat Kastade mig över min 3:e och sista soppa för dagen, valde kyckling denna gången som jag spetsade med lite curry (eller väldigt mycket, skit starkt) - Inte gott kan jag säga. Jag kommer i fortsättningen hålla mig till grönsak och choklad!
Problemet denna kvällen var att jag direkt efter soppan blev sådär härligt nöjd och mätt så vad händer?

Dag2: Gick riktigt bra. Jobbade kväll så min första soppa slängde jag i mig vid 13:30 innan jag åkte iväg. Några timmar på jobbet var halvkämpigt men jag höll mig sysselsatt med té och cigg. Åt middag vid 18 bestående av svampsoppa med linfrön (ni vet för att magen inte ska strejka, haha) och jag kan helt ärligt säga att det var bland det vidrigaste...fick kämpa för att inte få kvälvningar, är ju tvungen att äta upp, jag får ju bara 3/dag!
Blev alldeles full av energi av detta och sprang runt som en skållad råtta de sista 3 timmarna på jobbet, kul.
Inte så konstigt egentligen eftersom sopporna innehåller ALLA de ämnen och vitaminer kroppen behöver, vilket jag LÅNGT IFRÅN fick i mig när jag åt vanlig mat.
  Tog en lång och varm dusch när jag kom hem. Åt min sista påse vid 22:30 och somnade mätt och trött vid 00.

Dag3: Blev helt chockad när jag vaknade kl.06:10 imorses....jag var PIGG!! De som känner vet att jag lätt skulle kunna gå loss på någon med en yxa om jag behöver gå upp vid denna ytterst okristliga tid på dygnet. Men, peppar peppar, det gick bra!
Åt inte min fösta soppa (en ½) förrän vid 10:30 för jag jobbade innan på morgonen och då klarar jag mig fint utan mat.
Åkte efter detta iväg för att shoppa i några timmar. Eldprov! Hungrig! Vart jag än tittade så åt folk, godis överallt men jag klarade det. Yes! Kom hem och åt min 3:e påse vid 20....and guess what? Jag ahr fortfarande en ½ påse kvar som jag tänkte ta innan jag går och lägger mig. Det värsta jag vet är att somna hungrig, eller snarare ligga vaken hungrig, för jag kan inte somna hungrig!!



Återkommer imorgon på dagen eller lördag.

Ha det gott så länge och TACK IGEN för alla kommentarer!!!!!!!!!!!!!!

RSS 2.0